torsdag den 28. juli 2011

Kritik af Name It

Henover sommeren har Name It - der er en del af Bestseller-koncernen - gjort sig uheldigt bemærket og har fået negativ omtale i dagspressen i flere omgange. Først blev de kritiseret for ikke at have informeret myndighederne og tilbagekaldt tøj ad de rette kanaler, da der blev fundet kræftfremkaldende stoffer i et par af deres styles. For et par dage siden har de så yderligere tilbagekaldt en suttekæde og et par tunikaer og sendt en advarsel ud, der gælder en jakke - denne gang pga. kvælningsfare. Personligt synes jeg, at den første sag er rigtig uheldig - særligt fordi det tøj, der er tale om, er fra kollektioner, der er et par år gamle. Man må formode, at børnene forlængst har slidt det tyndt, og jeg ville selv være ked af, hvis det var mine unger, der havde gået rundt i tøj behandlet med forbudte kemikalier. Den anden tilbagekaldelse drejer sig om tøj der ikke overholder de danske retningslinjer for sikkerhed. Suttekæden kan trækkes for langt ud, båndene på tunikaerne er placeret for tæt på halsen, og jakken har en sten på lynlåsen, som kan falde af. Umiddelbart synes jeg, at det er en smule overdrevet at lave en stor sag ud af dette. Det er svært et forestille sig, at den smule sløjfe skulle kunne udgøre en reel risiko, og en perle på en lynlås...tjah, hvis det er babytøj er der måske fornuft i det, men for de større børns vedkommende virker det som om, det er en af livets knap så store farer. Men når det er sagt, så synes jeg egentlig bare, at Name It burde tage sig sammen og producere tøj, som overholder de gældende anvisninger, så de slipper for at tilbagekalde dette og hint - og vi andre ikke mister tilliden til, at deres varer er i orden!

lørdag den 23. juli 2011

CPH Kids Fashion Fair



Den første uge i august er der CPH Kids Fashion Fair. Jeg skal med for første gang og glæder mig som et lille barn. Så er der da noget at se frem til, selvom ferien går på hæld, uden at det sådan rigtig har været sommer:-) Af listen over repræsenterede mærker kan jeg se, at der er mange, jeg slet ikke kender, så dem glæder jeg mig til at kigge nærmere på - og jeg regner selvfølgelig med at rapportere flittigt!
Man kan også følge CPH Kids egen blog, som opdateres jævnligt med ret forskellige emner, der også rækker ud over en præsentation af forskellige mærker. Jeg kan selv rigtig godt lide deres "spotted by CPH Kids" kategori, men den har desværre ligget død et helt år. Tag selv et kig og sig gerne til, hvis der er mærker, du synes, der skal holdes særligt øje med.

onsdag den 20. juli 2011

Badedag med Ej Sikke Lej


Det er ikke mange badedage, vi har haft i ferien indtil videre. Faktisk har vi kun været afsted to gange. Det hjælper selvfølgelig heller ikke, at moren er kuldskær og helst skal have det så hot så muligt for at få lyst til en dukkert:-)
Så badetøjet er altså ikke det, der bliver luftet hyppigst, desværre. Det er for det meste også indkøbt sådan lidt på må og få, på de lagersalg der nu er lettets tilgængelige for mig. Det er dog lidt et tilfælde, at begge unger i år er i Ej Sikke Lej, da delene er købt hver for sig, og badedragten har overvintret fra sidste år. Jeg er dog rigtig glad for begge dele. Jeg synes, at ugle-motivet holder i alle de sjove variationer, der er dukket op i årenes løb, og nutty-printet har lidt af den samme neutrale, men genkendelige, kvalitet, som fx. også Hollys kløvere. Både nutty og kløvere laves i øvrigt også både i lille- og i mega-størrelse. Dette års badedragt-model er med den store nutty-variant i lilla nuancer, mens badeshortsene er brune med små ugler ned langs siden af benene. De er på udsalg netop nu hos fx. http://www.loppenogmusen.dk/ og http://www.filabel.dk/. Som vanligt svinger prisen en del, så det kan betale sig at se sig for, før man køber:-)  

 

fredag den 15. juli 2011

På kirsebærjagt





I skoven rundt om vores sommerhus vokser der en del kirsebærtræer med små, men lækre, bær. Med far som kaptajn på holdet drog fire kirsebær-plukkere derfor ud på en eftermiddagstur og kom hjem med en absolut tilfredsstillende høst - hvoraf en del allerede befandt sig i maven:-) Kanden var med i mangel af egnet spand. Men bemærk det ellers prof udstyr: reb med mursten, der kan fange ellers uopnåelige grene og holde dem nede, mens der ribbes:-)
Nederst er en veltilfreds frøken på vej hjem med kirsebærsaft på kinden, såvel som på sommerfuglekjolen fra Minx:-)


mandag den 11. juli 2011

Farvede bukser

Bukser i stærke, klare farver til drenge har været fremme et stykke tid, men ser ud til at være kommet for at blive. Jeg så dem første gang hos Stella McCartney for noget tid siden, og nu har selv samme designer dem på udsalg til halv pris.


Den røde version er jeg stadig lidt forbeholden overfor, mens den gule virkelig frister, selvom den sikkert både er sart og vovet. Den blå er super flot - men måske også den mindst interessante?
Jeg overvejer kraftigt at bestille et par - sammen med et par af hendes andre skønne ting. Samtidig undrer jeg mig over, at hun ikke er bedre repræsenteret i danske webshops, men http://www.pipsqueak.dk/ har da et lille udvalg.



Hvis jeg går i spare-mode og holder mig fra yderligere udsalgsshopping, så tager jeg nok en tur forbi Zara i København i stedet efter sommerferien. Her har de nemlig også fået de farvede bukser - i praktisk jeans-kvalitet og til den yderst humane pris 149,- pr stk:-)

onsdag den 6. juli 2011

Kedelig og konservativ?

New York baserede Esp. nr. 1
For et par uger siden plyndrede jeg Katvigs lagersalg og kom især hjem med en stak lyserøde og lilla bluser med striber og lidt forskelligt print. Alt sammen i den karakteristiske Katvig-stil. Samme dag opdagede jeg mærket Popupshop, som til trods for at det har eksisteret siden 2007, helt har indgået min opmærksomhed. Og sammen med Popupshop fandt jeg også webbutikken http://www.welovedesignshop.dk/, hvis udvalg næsten udelukkende består af mærker, som er helt ukendte for mig, og hvis stil er en helt helt anden end Katvigs - og for den sags skyld mange af de andre kendte retro-inspirerede mærkers. Læg for eksempel også mærke til Esp.nr. 1 og Lili & the Funky Boys. Der ikke så neget hurlumhej. Kun jersey-stoffer i neutrale farver, en del af det udpræget unisex. Min første tanke var, at tøjet var kedeligt og konservativt, men jo mere jeg tænker over det, jo mere får jeg på fornemmelsen, at det er mig, der er kedelig og konservativ, fordi jeg vælger det farverige og sikre, det som alle de andre også har på. Se fx. billedet med oversize tank top brugt som kjole. Det overrasker mig især, at tøjet primært laves i små størrelser, da jeg langt bedre kan se de større børn for mig i neutralt og cool "jeg-gider-da-ikke-at-ligne-en-pyntedukke"-look. Men er man til det som forælder, så er man nok til det, uanset børnenes alder. Hvad synes I andre om det?

søndag den 3. juli 2011

Kig i kufferten del 2

Så er far og børn draget i forvejen i går i øsende regnvejr, og det blev som sædvanlig en hæsblæsende tour de force at få lastet bilen og komme afsted til tiden. Og de har da også glemt nogle ikke helt uvæsentlige ting, som fx en dyne og et par sko (som lå ude i regnen og derfor selvfølgelig var våde da de skulle på). Men derudover et det mest nogle småting, som jeg kan tage med, når jeg følger efter. Tøjet er i hvert fald pakket, så her er kig i kufferten del 2:


Det er altid lidt vanskeligere med pigetøjet. Dels risikerer man jo, at den kræsne frøken modsætter sig det meste, men bortset fra det så designes tøjet også i langt flere mønstre og varierende farvenuancer, hvilket gør, at man ikke bare kan sætte det hele sammen og få et godt resultat, som man ofte kan med drengetøjet. Tidligere tænkte jeg ofte i sæt, når vi tog på ferie, men da der ikke er andre end mig, der holder sig til den for-programmerede sammensætning, har jeg opgivet det:-) Så præcis hvordan de her dele skal kombineres i praksis (endda med evt. leggings!) ved jeg ikke endnu.
Men der er i hvert fald en lilla langærmet fra Hjorth og en rød Hollys kløverbluse, lilla tee fra Italy Kids, Katvig mini-æble tee og super let og luftig bluse i sort og hvid fra Pompelux. Jeg har taget en enkelt undertrøje/stroptop fra Pompdelux med og to cardigans i hhv. creme og rød fra Name It og Minymo til at smække over. De tre nederdele er fra venstre til højre: Pompdelux, Småfolk og Small Wings. Og så er der jo heldigvis kjolerne, der er lidt lettere at håndtere: blå og hvidstribet fra Louie Louis, stropkjole fra Pompdelux, Minx kjole med sommerfugle (populær gave fra Mormor) og endelig en Hjorth frotté-kjole.

fredag den 1. juli 2011

Kig i kufferten del 1

Jeg ved ikke hvor mange, der synes, at det er sjovt at kigge i andres kufferter og lure på, hvad de har valgt at tage med på ferie. Forhåbentlig er jeg ikke den eneste:-) Egentlig nyder jeg at pakke, men jeg løber også altid lidt sur i det undervejs, når der skal pakkes til ferie af mere end én uges varighed. Man skal jo både sørge for at få dækket behovet for tøj til al slags vejr, tænke over hvor ofte man gider at vaske, ikke have for meget - men heller ikke for lidt, så at en væltet chokolade-is per automatik udløser et hasteindkøb i det nærmeste supermarked. Og så skal man jo ikke mindst tænke på, at det tøj man vælger, er noget, man skal se rigtig meget på en stor del af sommeren - og også se på bagefter på alle feriebillederne. Ok, det her er jo helt klart et rent I-lands-problem, men når man står i det virker det jo vigtigt nok:-)
Jeg pakker næsten altid for lidt - grundigt vaccineret af min ungdoms interrail-ture, men bestræber mig på at pakke tøj til ungerne til ca. 10 dage, så jeg ikke er nødt til at vaske alt for ofte. 


Her er hvad jeg har valgt i drenge-skuffen. Princippet er flest kortærmede, som man så kan tage en trøje uden på om nødvendigt: to hættetrøjer, hvoraf den fra Hummel er helt nyanskaffet, da jeg kom til at plyndre den fine lille butik Vanillaluna på Holmbladsgade, en dag hvor jeg tilfældigvis kom forbi. Derudover en enkelt cardigan, som netop er blevet betegnet "klam", hvilket skyldes, at den er i "Brøndby-farver"(!) Øverst har der sneget sig en enkelt fodboldtrøje ind i midten, men ellers er de fra Hummel, Mini A Ture, Katvig, Urban Elk, IKKS og Molo. Der er en enkelt helt tynd langærmet fra Hummel nederst, en helt ny tee fra Tumble'n'dry (også købt i Vanillaluna) og en enkelt undertrøje fra Hjorth, som jeg synes kan gå som tanktop.


Billedet af underdelene ser overraskende kedeligt ud, synes jeg, for der er nogle fine ting imellem. Men det bliver meget blåt i gråt at se på. Shorts fra Vingino, Molo, Mini A Ture, Ticket to Heaven, Tommy Hilfiger og et enkelt par fodbold-shorts. Lange hygge-frottébukser fra Småfolk, pæne bukser fra MarMar, et par tynde sommerbukser fra HogM, der kan gøres til knickers, jeans fra HogM og endelig et par skægge badebukser fra Ej Sikke Lej. Og så skal der rigeligt med plet-fjerner med i år, for der var rigtig mange grønne og brune knæ sidste sommer!
Hvis man har lyst til at kigge i en anden kuffert end min, så er der et blog-indlæg af samme skuffe hos Shopping4kids.