torsdag den 22. august 2013

Børnemode og bæredygtighed

Ord som børnearbejde, kemikalier og miljøsvineri er noget, der ligesom klæber til modebranchen, som doping til cykelsporten. Af samme grund kan man se, at mange af producenterne gør alt hvad de kan for at komme af med det dårlige image, og økologisk tøj er for længst blevet en integreret del af især børnemoden. I hvert fald meget mere end for ti år siden, da jeg købte mine første små sparkedragter.
Men hvor miljø-bevidste er vi egentlig hver især? I sommerferien fik jeg rodet mig ud i en lang diskussion omkring verdens sande tilstand, og hvad vi som enkeltpersoner og forbrugere egentlig selv kan bidrage med. Her fik jeg vist slået fast - ikke mindst over for mig selv - at jeg ligger i en meget blød (for ikke at sige lunken) mellemgruppe, der ikke er ligeglad med miljøet, men som bestemt heller ikke går langt for at værne om det.
En stor del af det at være en miljø-bevidst forbruger handler om økonomi og valg af produkter. En anden del handler om at indarbejde sunde vaner, hvad angår genbrug, affaldssortering og brug af vand og el osv. Og her skal jeg være ærlig at sige, at jeg ofte bliver i tvivl om, hvorvidt effekten står mål med besværet.


Og nu er jeg vist endelig fremme ved det, indlægget handler om. Jeg bliver nemlig glad i låget, når der kommer nye tiltag, som både er nemme at håndtere OG gode for miljøet. Så når Name It lancerer et nyt initiativ som I:CO vil jeg gerne bakke det op.
Fra den 8. oktober kan man nemlig aflevere sit brugte tøj i Name It butikkerne - inklusive alt det, som er blevet for gammelt og slidt til at have på.
Min rutine har i lang tid været at sælge så meget som muligt på Trendsales, og det vil jeg fortsætte med. Der er dog rigtig meget, som er svært at komme af med, og de billigere mærker som H&M og tøj fra Føtex er endt i genbrugscontaineren. Og så er der altid en (alt for stor) rest, som er så plettet og hullet og grimt, at det lander i skraldebøtten.


Men det er slut nu! For Name It lover fremover at sørge for, at det, der før landede på lossepladsen, nu kan blive nedbrudt til fibre, som kan anvendes til isolering af huse, legepladsunderlag og fyld til bamser.
Hurra, siger jeg bare, det er da smart! Og så er det helt OK med med mig, at det sikkert også er en god forretning for Name It.
Derudover agter de at donere et beløb pr. kilo tøj til velgørende formål, der kommer børn til gode.
Det vil jeg sq* gerne støtte, så opfordringen er hermed givet videre! 


Man kan læse mere om initiativet her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar